Daniel Regincós Sitjas

violoncel barroc


Els seus coneixements de violoncel s'inicien l'any 1982, quan entra a formar part de l'Escolania de Montserrat. És allà on rep les primeres lliçons de violoncel amb Odiló Planàs. L'any 1985 continua els estudis de violoncel amb Josep Bassal. 

 

El 1989 entra a formar part de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Un any més tard, el Ministeri de Cultura li concedeix una beca per estudiar a Hogeschool voor de Kunsten, a Utrecht (Holanda) amb el professor Elias Arizcuren i amb l'assistent i professora de pedagogia Lenian Benjamins, aconseguint el 1994, el títol superior holandès. 

 

Des de l'any 1994 al 96, gràcies als ajuts de la Fundació Pau Casals i de la Generalitat, segueix els seus estudis al Conservatori de Malmö (Suècia) ambn Mats Rondin. També ha tingut l'oportunitat de rebre Masterclass de prestigiosos mestres com Henrich Shiff, William Pleeth, Dimitri Ferschman, Tim Hugh, Radu Aldulescu, Peter Wispelwey, Philipe Muller, Jaap ter Linden, etc. S'especialitza amb l'interpretació del violoncel barroc a Tolosa (França) amb Alain Gervreau i a l'ESMUC (Barcelona) amb Bruno Cocset. 

 

Actualment és professor a  l'Escola de Música de Palafrugell i a l'Escola de Música de Banyoles. Forma part de l'Orquestra de Girona, el Quartet Gerió i el Trio barroc del cafè. Toca amb un violoncel construït per Francesco Toto a Cremona l'any 2009.