Mireia Ruiz Puig

clavicèmbal


Neix a Arenys de Mar, on comença els estudis de piano. L’any 2002 obté el títol de Grau Mitjà de piano al Conservatori de Badalona. Després de llicenciar-se en Filologia Clàssica a la Universitat de Barcelona amb premi extraordinari, comença a interessar-se pel clavicèmbal i la música antiga. És així com n’inicia els estudis amb Eduard Martínez i posteriorment amb Béatrice Martin a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), on obté el títol superior de clavicèmbal i baix continu l’any 2006.

 

Ha col·laborat amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, l'Orquestra de Cambra de Granollers, l’Orquestra Barroca Catalana, l'Orquesta Ciudad de Granada, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i també ha tocat en diverses formacions vocals i de música de cambra. Ha fet concerts arreu de Catalunya, França i l’Estat Espanyol tot participant en els Festivals de Música Antiga de Barcelona, la Setmana de Música Antiga de Mataró, el Festival Tiana Antica, el cicle de Música de Sant Martí Vell, el Festival de Música de Matadepera, etc.

 

Actualment combina la seva activitat concertística amb les classes de llenguatge musical, piano i clavicèmbal a l’Escola de Música d’Arenys de Mar. També és clavecinista acompanyant i professora de clavicèmbal de l'Aula de Música Antiga del Conservatori de Girona.